Rollator informatie

Handige wetenswaardigheden over rollators. Tips over rollator onderhoud en reparatie en veel meer.

Rollator_afstellen_handvathoogte        Rollator_soorten        Merken_rollators

Types rollators

Rollators zijn er in soorten en maten. Voorheen werden rollators verstrekt door de zorgverzerkering maar tegenwoordig komt de aanschaf van een rollator (loophulpmiddelen) voor eigen rekening. Er worden vele rollators op de markt gebracht door diverse leveranciers en wij geven u graag een goed advies om de juiste rollator te kiezen. Voor een overzicht van een aantal vragen en antwoorden kunt u hier klikken op de button. 


Het gebruik van rollators

Rollators geven u mobiliteit. Het veilig gebruiken van een rollator staat natuurlijk voorop. Wordt de rollator binnenshuis gebruikt, buitenshuis of beide. Iedere rollator heeft weer andere eigenschappen. Ook zijn rollators in meerdere maten te verkrijgen passend bij uw postuur. Voor antwoord op de vragen kunt u naar de volgende pagina gaan.


Merken rollators

Rollators zijn leverbaar in vele merken. Merken die zich richten op topkwaliteit en rollator merken die zich richten op het midden en/of lage segment. Een rollator van een hoge kwaliteit biedt over het algemeen een langere levensduur en meer gebruiksplezier. Ook zijn de mogelijkheden en maatvoering vaak ruimer. Voor de rollators in het hogere segment zijn vaak ook vele accessoires leverbaar. Daarnaast zijn deze rollators vaak aan uw smaak en stijl aan te passen of in vele kleuren leverbaar.








Rollator-onderhoud-keuring        Rollator_vergoedingen        Lopen_met_rollator

Onderhoud en keuren van rollators

Rollators hebben onderhoud nodig. Een rollator heeft verschillende bewegende en slijtende delen en het is verstandig bijvoorbeeld één maal per jaar uw rollator in onderhoud te doen en/of te laten keuren. Met de keuring door een keurmeester hulpmiddelen weet u dat u goed zit en loopt (en veilig). Voor een overzicht van een aantal vragen en antwoorden kunt u hier kliken op de button. 


Vergoedingen rollators (loophulpmiddelen)

In veel gevallen denkt men dat de rollator nog vergoed wordt nog de zorgverzekeraar. Dit is sinds 2013 niet meer het geval. De zo genoemde ziekenfonds rollator zit nog in veel hoofden "ingebakken"  In sommige gevallen is er nog een vegoeding mogelijk voor bijvoorbeeld een Parkinson rollator. Voor antwoord op de vragen kunt u naar de volgende pagina gaan.


Rollator en beweging

In beweging komen en blijven. Bewegen is gezond en vergroot uw mobiliteit en bewegings vrijheid. Bent u onzeker over het lopen met de rollator dan kunt u rollator lessen aanvragen. Een ergotherapeut kan u les geven in hoe om te gaan met een rollator. Start voor u een revalidatieproces om weer beter ter been te kunnen zijn dan kan ook een rollator een hulpmiddel zijn om weer beter te kunnen lopen. Hier volgt meestal een training door een fysiotherapeut.








Onderdelen_rollator        Rollator_advies        rollator_huren_lenen

Rollator accessoires & onderdelen

Rollator accessoires zijn er in vele uitvoering. Zoekt u een rollatortas of een een dienblad voor uw rollator om meer gemak van uw rollator te hebben geen probleem. De rollator accessoires maken uw leven makkelijker en veiliger afhankelijk van het accessoire. Er zijn universele rollator accessoires en rollator accessoires die bij een merk of type horen. Voor rollator onderdelen kunt u ook terecht. Voor bijna alle merken rollators zijn onderdelen te koop. Ook voor onderdelen geldt dat deze bij voorkeur bij de fabriek besteld worden voor een langere levensduur en betere passing . 


Rollator aankoop advies

De koop van een rollator roept soms wat vragen op. Er zijn veel verschillen tussen rollatoren en welke criteria bepalen de keuze voor een rollator. Met de rollator tips op deze pagina krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden over de verschillende rollators die te koop zijn op de markt. Heeft u nog vragen, onze rollator experts helpen u graag verder.


Rollator lenen of huren

Voor hulpmiddelen gelden landelijk vastgestelde normeringen en soms verplichtingen voor periodieke keuring. Om het veilige gebruik van medische hulpmiddelen voor instellingen te borgen worden worden periodieke keuringen op hulpmiddelen jaarlijks uitgevoerd. Denk aan keuring volgens NEN 7506 en NEN 3140 (NEN-EN-IEC 62353). Met deze keuringen voldoet u aan verplichting om veiligheid te creëren voor uw personeel en gebruiker.


Terug naar de hulpmiddelen informatie pagina