Handige informatie voor het kopen van een rolstoel

Rolstoel kopen

Rolstoelen komen in vele uitvoeringen en maten.
Er zijn rolstoelen voor iedereen. Rolstoelen voor buiten gebruik en rolstoelen voor binnen gebruik en alles daar tussen in. Een rolstoel om de hele dag in te zitten of alleen voor een kort bezoekje buiten de deur. Gaat u op reis per vliegtuig, auto of met de trein dan is een reisrolstoel een prima keus. (incidenteel, kortdurend gebruik) Zit u een langer deel van de dag in de rolstoel dan wordt het zitcomfort belangrijker en daarmee de uitvoering van de de rolstoel ook. Denk hierbij aan de juiste zithouding en een goed zitkussen (een los zitkussen of een gepolsterde zitting) en de juiste rugleuning van uw rolstoel. Veel rolstoelen kunnen aangepast worden met vele opties.

Uw rolstoel op maat.


Rolstoel zijn leverbaar in diverse maten. Voor iedere zitbreedte is een rolstoel leverbaar, van een kinderrolstoel tot een XXL rolstoel voor hen met een maatje meer. Niet alleen de zitbreedte is van belang maar ook bijvoorbeeld de zithoogte. Een trippelrolstoel om met de voeten te kunnen rijden heeft veelal een lagere zithoogte. Bent u lang van postuur dan heeft u een hogere zithoogte nodig. Zo zijn er nog diverse aandachtspunten bij het kopen van de juiste rolstoel. (zitdiepte, rughoogte, etc.)

Soorten rolstoelen.


Er zijn vele soorten rolstoelen, hier een greep uit de mogelijkheden:
Handbewogen rolstoelen (zelf kunnen rijden met de hoepels)
Transport rolstoelen (met kleine wielen achter)
Reisrolstoelen (handig en compact voor op reis)
Lichtgewicht rolstoelen (lichter te rijden en beter te tillen)
Opvouwbare rolstoelen
Vaste rolstoelen (vastframe rolstoelen)

Rolstoelen voor de actieve gebruiker.


Voor de actieve gebruiker zijn er actief rolstoelen, veelal lichtgewicht en wendbaar (ADL rolstoel). Veel sportieve gebruikers kiezen voor een vastframe rolstoel, met een vastframe rolstoel wordt meer energie omgezet in beweging. Ook voor bijvoorbeeld handbiken vaak de betere oplossing.

Kantelrolstoel, rolstoelen met een zithoek kantelverstelling.


Langdurig zitten in de rolstoel kan belastend en vermoeiend zijn, om te kunnen rusten en ontlasten zijn er rolstoelen met een kantelverstelling. Het zitgedeelte samen met het ruggedeelte kunnen in de kantelbare rolstoelen achterover worden geplaatst. In combinatie met een hoofdsteun kan er dan gerust/ontspannen worden. De druk op het zitvlak zal ook verminderen. dit type rolstoel komen we vaak tegen in verzorginshuizenzorginstellingenverpleegtehuizen en ziekenhuizen. Ook in de prive situatie zien we deze handige verstelling vaker terug.

Elektrische rolstoelen.


Net als voor de bovenstaande rolstoelen zijn er bij elektische rolstoelen vele soorten en maten leverbaar. Electrische rolstoelen met voorwielaandrijving, elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving en elektrische rolstoelen met midden aangedreven wielen, een midwheeler, meeneembare elektrische rolstoelen en meer. Voor deze stoelen zijn ook weer vele aanpassingen en accessoires leverbaar of worden op maat gemaakt. Denk bij de aanschaf van een elektische rolstoel over waar u deze wilt gebruiken en van welke functies deze moet zijn voorzien, electische beensteunen, elektrische rugverstelling, elektrische hoog/laag verstelling, elektrische kantelverstelling, etc.. De mogelijkheden zijn (bijna) onbeperkt dus laat u goed adviseren.

Elektrisch ondersteunde rolstoelen en elektrisch aangedreven rolstoelen met hoepels.


Ook voor opvouwbare rolstoelen is er de mogelijkheid om deze te voorzien van elektische ondersteuning, dit werkt net als bij de elektrische fietsen. Ook behoort het tot de mogelijkheden om de handbewogen rolstoel te voorzien van een elektrische aandrijving en deze te rijden met een joystick.

Rolstoel accessoires.


Voor handbewogen rolstoelen en elektrische rolstoelen zijn veel accessoires te verkrijgen, een greep uit het leverings programma:
Stokhouders, Anti-kiep steunen, trapdoppen, diverse remmen, eenhandige bediening, werkbladen, college werkbladen, hoofdsteunen, ad kussens, zitkussens, gepolsterde zittingen en ruggen, hoofdsteunen en nog veel meer. Vindt u het niet op de website neem dan vrijblijvend contact op.

Rolstoel onderdelen


Voor rolstoelen van vele merken kunnen de onderdelen of vervangende onderdelen worden geleverd. Dit van een eenvoudige binnenband of buitenband tot een revisie aan toe. Vraag naar de mogelijkheden.

Nieuwe rolstoelen en tweedehands rolstoelen.


Of u nu kiest voor een nieuwe rolstoel of een tweedehands rolstoel, u kiest voor een hoge kwaliteit rolstoel. Op een nieuwe rolstoel is altijd garantie van toepassing op een tweedehands rolstoel is dit in overleg mogelijk.

Rolstoel service.


Heeft uw rolstoel een servicebeurt nodig kan kunnen wij dit voor u verzorgen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt houdt uw rolstoel in topconditie.