Dementie producten

Dementie producten: Meer slapen. Meer kwaliteit van leven. Minder zorg.

1. Een verbeterde nachtrust bij patiënten. Een betere slaapkwaliteit en een diepere ontspanning.
2. Minder slaperigheid overdag.
3. Meer bereidheid om te communiceren en deel te nemen aan de dagelijkse routine.
4. Toename in oogcontactsignalen: een hoger responsiviteit.
5. Meer plezier en een groter gevoel van vreugde en vriendelijkheid. Een toename in de moed om te leven.
6. Afname van het sundowning-syndroom: dat betekent balans in plaats van rusteloosheid.
7. Vermindering van stress en agressie. Meer rust op de afdeling.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Dementie en slapen


Slapen is een primaire levensbehoefte, een goede nachtrust is de basis voor een zorgeloze dag. Dat geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een (ernstige) hersenaandoening. Speciaal voor die mensen en hun zorgverleners, heeft Prefita een geavanceerde hoogwaardige productlijn ontwikkeld. Ontzorging op de plek waar dat het meest nodig is: tijdens de nachtdienst.

Ontzorging en bescherming


Er is een stijgende hulpvraag vanuit zorginstellingen om mensen met dementie goed te kunnen begeleiden. De groep mensen die met deze ziekte wordt geconfronteerd groeit snel, terwijl het aantal zorgverleners per patiënt gelijk blijft of zelfs daalt. Deze steeds groter wordende werkdruk is vooral in de avonduren en ’s nachts voelbaar. Onvoldoende hulpmiddelen voor goede zorg in de nachtelijke uren, zorgt bovendien voor meer problemen en stress overdag: patiënten die slecht slapen, zorgen over het algemeen voor veel onrust op de afdeling.

Nieuwste technologieën bij dementie en alzheimer


Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën (zoals pulse sensoren en EPS-parels) wordt slapen weer een rust- en herstelmoment, voor gebruiker, verzorgers en familie.

Prefita Touch dementiematrassen Pulserend matras voor behoud van de slaapcyclus.


Bijna zeventig procent van alle dementiepatiënten in Nederland heeft last van slaapstoornissen. En dat terwijl structuur en nachtrust bij deze aandoening extreem belangrijk is. Slaaptekorten vanwege het ronddwalen in de nachtelijke uren zorgt voor verstoring van het tijdsbesef. Het gevolg is dat de bewoner van de zorginstelling rusteloos en angstig wordt. Het dutje midden op de dag zorgt ervoor dat de mensen nog sneller vergeten waar ze zijn, wat voor moment van de dag het is en continu naar ‘huis’ (hun bed) willen. Dit slaaptekort gerelateerde patroon is al vrij snel zichtbaar. Maar naarmate de ziekte vordert, wordt dit beeld steeds sterker: het bed wordt vaker zonder reden verlaten en de onrust tijdens de nachtelijke uren neemt hand over hand toe.