Accessoires en onderdelen voor uw rollator

Voor de rollator zijn vele accessoires te verkrijgen. Rollator accessoires die het gebruik van een rollator handiger maken en rollator accessoires die het gebruik van de rollator veiliger maken. Afhankelijk van het merk rollator worden in sommige gevallen een aantal accessoires standaard meegeleverd en bij andere merken kunt u de accessoires los bij kopen. Niet bij alle modellen rollators zijn accessoires zijn te koop. Let bij aanschaf van een rollator of de door u gewenste accessoires geleverd kunnen worden.

De rollator accessoires zijn meestal niet universeel passend op ieder merk rollator. De accessoires van een Topro rollator passen bijvoorbeeld niet op een Rehasense rollator. Wilt u rollator accessoires bestellen let dan goed op of u de accessoires voor het juiste merk rollator besteld.

Veel voorkomende standaard rollator accessoires zijn stokhouders voor het makkelijk meenemen van uw wandelstok, een rugsteun om veiliger en comfortabeler te zitten en een dienblad om bijvoorbeeld koffie of thee te kunnen verrijden terwijl u de beide handgrepen van de rollator kunt vasthouden.

Onderdelen voor uw rollator

Onderdelen voor een rollator zijn voor de meeste merken leverbaar. Iedere rollator heeft slijtende delen zoals banden en remmen die van tijd tot tijd vervangen moeten worden om de rollator veilig te kunnen blijven gebruiken. Rollator onderdelen koopt u passend bij het merk rollator die u heeft.

Denkt u dat er onderdelen van uw rollator versleten zijn of aan vervanging toe zijn. U kunt dit ook laten controleren door uw leverancier. Kunt u of wilt u zelf de onderdelen van uw rollator niet vervangen dan kan uw leverancier de onderdelen van uw rollator voor u vervangen. Kies altijd voor originele rollator onderdelen, u weet dan zeker dan deze goed passen en de kans op problemen is kleiner.

Goed onderhoud van uw rollator is een goede preventie voor slijtage van onderdelen. Kijk op de pagina rollator onderhoud voor informatie hierover. Zoekt u een onderdeel voor uw rollator neem contact op en wij geven u een prijs en levertijd. Wil u de rollator laten repareren dan verzorgen wij dit ook graag voor u.

Voorbeelden van leverbare rollator accessoires

Rollator mand accessoire

Bij de basis rollator wordt vaak een rollatormand meegeleverd. De mand is handig om boodschappen of andere dingen in mee te nemen zodat u de handen vrij heeft. De rollatormand is ook los te bestellen als uw rollator geen mand meer heeft. Op de moderne rollator past vaak geen mand meer maar is de rollator voorzien van een tas.

mand-voor-provo-rollator

Rollator tas accessoire

Voor rollators zijn vele soorten tassen te koop. Let wel dat u een op uw rollator passende tas besteld of koopt. De meeste tassen hebben een maximale belasting van 5 kilogram maar er zijn ook rollator tassen die een zwaardere belasting aankunnen. Wil u veel meenemen met de rollator dan is dit een aandachtspunt. 
Er zijn tassen die open zijn maar ook afsluitbare rollator tassen. Een afsluitbare tas geeft iets meer veiligheid en privicy.

rollator_mand

Rollator boodschappennet

Voor de rollator zijn universele boodschappennetjes verkrijgbaar. Deze boodschappennetjes worden aan de handvatten van de rollator gemonteerd met lussen. Het boodschappennet zit veilig tussen de rollator en u in zodat niemand er bij kan. Met een boodschappennet op uw rollator kunt u extra spullen meenemen.
Er zijn boodschappennetjes met open stuctuur en boodschappennetjes met een binnentas, deze zijn vochtwerend en houden de inhoud van uw boodschappennet uit het zicht.
Deze boodschappennetjes worden ook gebruikt op rolstoelen en looprekken

Rollator stokhouder accessoire

Zo goed als alle rollators hebben een stokhouder als accossoire. Met een stokhouder kunt u uw wandelstok meenemen als u met de rollator op pad gaat. Handig om toch de kleine stukjes te kunnen lopen zonder rollator. 
De stokhouder kan zowel links als recht worden gemonteerd.

Een stokhouder voor een rollator bestaat uit een bakje aan de onderzijde en een klem of lus aan de bovenzijde.

troja_classic_rollator_stokhouder

Zachte banden of luchtbanden voor de rollator

Voor sommige moderne rollators zijn accessoires te koop als zachte banden of lucht banden. Met zachte banden of luchtbanden op uw rollator voelt u minder de oneffenheden van het wegdek of ondergrond waarover u rijdt. Heeft u gevoelige gewrichten bijvoorbeeld polsten of schouder dan zijn zachte banden op uw rollator een aanrader.
Vraag of voor uw rollator de mogelijkheid aanwezig is om luchtbanden of zachte banden te monteren.

Rollator_zachte_banden

Rollator zuurstoffleshouder accessoire

Gebruikt u zuurstof en rijdt u met een rollator dan biedt een zuurstoffleshouder de mogelijkheid om uw zuurstoffles mee te nemen. Er zijn diverse afmetingen van zuurstoffles houders let dus op of de zuurstoffles houder de juiste afmetingen heeft.
Niet op alle rollators is een passende zuustoffleshouder standaard leverbaar. Echter zijn er ook universele zuurstoffleshouders te koop.

Rollator_zuurstoffleshouder

Rollator dienblad accessoire

Een dienblad op uw rollator is erg handig om dingen te vervoeren. Als u met de rollator rijdt met één hand en een kopje thee of koffie in de ander hand gaat het snel mis. Een dienblad biedt uitkomst. Zet de dingen die u mee wilt nemen op het dienblad en u kunt met twee handen aan de rollator veilig de thee, koffie en andere zaken vervoeren.
Rollator dienbladen zijn niet universeel passend. Kijk naar het merk rollator en het merk dienblad om het passende dienblad voor uw rollator te kopen.

Rollator_dienblad

Rollator naamkaartje accessoire

De rollators lijken op elkaar. Regelmatig wordt een rollator gepakt die niet van de betreffende persoon is. Wilt u dan uw rollator pakken dan is deze verdwenen, niet expres maar toch weg. Met een label ofwel naamkaartje herkend u maar ook anderen de rollator.
Een eenvoudige oplossing om uw rollator niet kwijt te raken.

Rollator_naamkaartje

Rollator paraplu accessoire

Lopen met de rollator als het regent is niet prettig. Met een afneembare paraplu op uw rollator bent u beschermd tegen de regen en komt u niet door en door nat op de plaats van bestemming.
De rollator paraplu kan links of rechts gemonteerd worden op uw rollator en is in hoek instelbaar. Er zijn rollator paraplu's die passen bij het eigen merk maar er zijn ook universele rollator paraplu's leverbaar.

Rollator_paraplu

Rollator rugsteun accessoire

Met een rugsteun of ruggesteun op uw rollator kunt u comfortabel en veilig (gaan) zitten op uw rollator. Als u gaat zitten op uw rollator geeft de rugsteun niet de kans om achterover te vallen. Als u zit op de rollator kunt u lekker steunen tegen de rugsteun of rugband en zit u meer ontspannen.
Voor de meeste moderne rollators is een ruggensteun leverbaar. Deze rugsteun is niet altjd standaard bij de rollator maar is dan als accessoire bij de rollator aan te schaffen.

Rollator_rugsteun

Rollator stoepklimmer accessoire

Met een rollator stoephulp of stoepklimmer komt u makkelijker de stoepen op. Heeft uw rollator geen stoepenklimmer dan moet de rollator de stoep op getild worden of achterwaarts worden benaderd. Met een stoepklimmer kunt u de rollator aan de voorzijde omhoog laten kantelen.
Rijdt de rollator tot aan de stoep en ga stilstaan. Ga met uw voet op de stoephulp staan en houdt de rollator tegen om de achterover te kantelen. Nu kunt u de rollator naar voren duwen en is de stoeprand makkelijker overwonnen.

rollator_stoephulp_stoepenklimmer

Rollator éénhandige rem accessoire

Heeft u niet de kracht in één hand hand om de rem van de rollator te bedienen dan is het mogelijk om de rollator te voorzien van een eenhandige rem. Afhankelijk welke hand krachtiger is kan de rem links of rechts worden gemonteerd. U bediend dan beide remmen met een remhendel. De parkeerrem wordt dan ook met één hand bediend.

Een andere oplossing bij krachtverlies in een hand is een rollator met een duwbeugel en rembeugel. De rollator rijdt ook makkelijker rechtdoor als u de duwbeugel meer naar het midden vasthoud. 

Rollator_eenhandige_rem

Rollator fleshouder of bidonhouder accessoire

Met een flessehouder of bidonhouder op de rollator kunt u een fles met drinken meenemen en blijft deze rechtop staan. U kunt de flessehouder zo op uw rollator monteren dat u uw drinken altijd onder handbereik heeft.
Er zijn universele flessehouders en flessehouders geschikt voor een merk rollators.

Rollator_fleshouder

Rollator sleepremmen accessoire

Met de sleepremmen op de rollator kunt u de rolweerstand instellen. De rollator rijdt niet voor u uit met goed afgestelde sleepremmen. Als de gebruiker te snel wil lopen, denk hierbij aan Parkinson, vertraagd de rollator het tempo. De sleeprem geeft weerstand. 
De sleeprem wordt ook wel vertraagrem genoemd.

Rollator_sleeprem

Rollator verlichting accessoire

Voor veiligheid en zichtbaarheid kunt u op de rollator verlichting plaatsen. Er zijn voor rollators verschillende verlichting accessoires verkrijgbaar. LED verlichting is de beste optie. Uw batterij(en) gaan langer mee en de LED verlichting biedt een heldere en dus zichtbare verlichting. 
Als het donker is bent u als voetganger met rollator duidelijk zichtbaar voor andere weggebrukers Zeker in de wintertijd is het een aanrader om verlichting op uw rollator te voeren. Er is rollator verlichting die u herkenbaar maakt en verlichting die een lichtstraal voor u uit schijnt. Met rollator verlichting die voor u uit schijn kunt u het wegdek voor u goed zien en herkend u obstakels.

De meeste rollatoren zijn standaard voorzien van reflectoren. Door het weerkaatsen van de reflector valt u iets beter op in het donker. Een reflector op uw rollator kan een refecterende sticker oo kunstof reflector zijn. Rollator verlichting biedt echter veel meer zichtbaarheid.

rollator-topro-led-verlichting