Praktische bescherming - reishoes Rollz Motion rollator

€ 159,95
Snel geleverd
SKU
1020RM0010

Bescherm de Rollz Motion tijdens het reizen met de stevige reishoes.

Ook handig om thuis de rollator af te dekken en te gebruiken als stofhoes als de rollator langere tijd niet wordt gebruikt.

Bescherming van de rollator

Verpakt in de reishoes kan de Rollz Motion rollator met een gerust hart mee in het vliegtuig, in de laadruimte van een touringcar of gewoon in de achterbak van de auto. Ingeklapt is de Rollz Motion, inclusief het rolstoelpakket, een compact en beschermd geheel.

Onderweg manoeuvreren met rollator in de reishoes

Ook wanneer de Rollz Motion goed is verpakt in de reishoes, blijven de wielen vrij bewegen. Zo kun u het geheel nog steeds voortrollen. Door de ritsen bovenin open te ritsen, kunt u bijsturen en remmen middels de handgrepen.

De ingepakte Rollz Motion tilt u door de opengeritste reishoes op aan de handgrepen. Ze zijn gemarkeerd met een oranje biesje. De handgrepen zitten net onder het frame voor een goede grip. 

Rollator reishoes met rolstoellabel en bagagelabel

Bij de reishoes leveren we ook een rolstoelvignet met een bandje dat u aan een lipje op de reishoes klikt. Zo kunt u aanspraak maken op een voorkeursbehandeling tijdens uw vliegreis.
Aan de bovenzijde zit bovendien een bagagelabel bevestigd voor uw adresgegevens. Dit is verzonken in een speciaal daarvoor bestemd hoesje, zodat het is opgeborgen en niet los kan raken.

De rollator reishoes bevestigen aan de Rollz Motion

Stapt u net uit het vliegtuig haalt u dan de reishoes van de Motion zodat u verder kunt lopen of u kunt laten duwen. De reishoes is op te rollen en aan de zijkant van het frame te bevestigen. Zo heeft u de reishoes snel tijdelijk opgeborgen en kunt u gemakkelijk uw weg vervolgen.

Het plaatsen van de reishoes op de rollator

Aan de reishoes zit een stoffen instructievel vastgenaaid, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Dit omdoen vergt even wat handigheid.

Het gaat als volgt:

Check eerst of de voetsteunen zo plat mogelijk in de tas van het rolstoelpakket zitten, gespiegeld, zoals schoenen in een doos.
Haal het rolstoelpakket van de Motion af.
Klap de Rollz Motion in, maar vouw hem niet helemaal dicht.
Het rolstoelpakket schuift u over de schuin omhoogstaande zitting.
Het zitkussen schuift u tussen het frame.
Maak nu het geheel zo plat mogelijk door beide kanten van het frame naar elkaar toe te duwen.
Doe dan de hoes eromheen, trek de beide delen goed naar elkaar toe voordat u de rits sluit.
Maak tot slot de vier banden onderaan vast met het klittenband om het frame. Zo blijft de hoes goed zitten.

De meeste mensen moeten een paar keer oefenen voordat het omdoen van de Rollz Motion reishoes soepel gaat. We raden daarom aan om dit uit te proberen vóór de reis.

Bij vliegreizen uw rollator meenemen

Wij raden aan om de Rollz Motion mee te nemen naar de gate. Op sommige vliegvelden kunt u bij het inchecken vragen om een 'speciale bagage' label. Eenmaal bij de gate pakt u de Rollz Motion stevig in met de reishoes. Bij het boarden mag u met uw rollator in de voorkeursrij. U vraagt het vliegtuigpersoneel of ze de rollator voor u opbergen tijdens de vlucht. Bij aankomst zetten ze hem dan ook weer voor u klaar bij de gate.
Onze ervaring is dat wanneer u de Rollz Motion als doorsnee bagage incheckt, deze niet altijd met genoeg zorg wordt behandeld.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Praktische bescherming - reishoes Rollz Motion rollator
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!