Scootmobiel informatie

Handige wetenswaardigheden over scootmobielen. Tips over scootmobiel onderhoud, reparatie en veel meer.

Rollator-onderhoud-keuring        Rollator_vergoedingen        Lopen_met_rollator

 

Onderhoud en keuren van scootmobielen

Rollators zijn er in soorten en maten. Voorheen werden rollators verstrekt door de zorgverzerkering maar tegenwoordig komen de aanschaf van een rollator (loophulpmiddelen) voor eigen rekening. Er worden vele rollators op de markt gebracht door diverse leveranciers en wij geven u graag een goed advies om de juiste rollator te kiezen. Voor een overzicht van een aantal vragen en antwoorden kunt u hier kliken op de button. 


Vergoedingen scootmobielen

Scootmobielen geven u mobiliteit. Zo zijn er opvouwbare scootmobielen en vaste scootmobielen, 3-wiel scootmobielen en 4-wiel scootmobielen. Van eenvoudig tot zeer luxe modellen. Een scootmobiel heeft bij aanschaf een garantieperionde en heeft jaarslijks onderhoud nodig. Ook zijn voor de gerenomeerde merken altijd scootmobiel onderdelen te krijgen. Voor antwoord op de vragen kunt u naar de volgende pagina gaan.


Scootmobiel rijden

Rolstoelen worden ingezet voor vele doeleinden. U kunt een rolstoel nodig zijn voor op reis of om af en toe even een ommetje te maken. Heeft u een rolstoel nodig om de hele dag in te zitten dan vraagt u veel meer van een rolstoel. Past een active rolstoel beter bij u of een kantelbare rolstoel met veel comfort. Is de rolstoel wel goed afgesteld of is de maatvoering van de rolstoel wel geschikt voor mij.
Onderdelen_rollator        Rollator_advies        Waar kan ik een scootmobiel huren

 

Scootmobiel accu's en onderdelen

Woningaanpassingen zijn er in vele soorten en maten. Aanpassingen als bijvoorbeeld een drempelhulp kunt u zelf (laten) aanbrengen. Voor ingewikkelde aanpassingen hebt u de hulp nodig van een adviseur.Vaak is er meer nodig, bijvoorbeeld het verwijderen van drempels, het aanbrengen van een traplift of het plaatsen van een aangepast toilet. U kunt mogelijk een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). . 


Scootmobiel aankoop advies

Bij het (PGB) Persoonsgebondenbudget krijgt u een eenmalig geldbedrag en kunt u zelf de leverancier en het hulpmiddel kiezen. U hoeft dus het product niet aan te schaffen bij de leverancier waarmee de gemeente waar WMO afspraken heeft voor natura producten.  U kunt veelal kiezen of u uw hulpmiddel vergoed wil via een PGB (bij een goedgekeurde WMO-aanvraag) of in natura.


Scootmobiel huren of lenen

Bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing voor uw mobiliteit dan is het huren van een scootmobiel een mogelijkheid. Ideaal voor een dagje of een weekend. Op uw vakantie een huur scootmobiel gebruiken om ter plaatse mobiel te zijn. Een scootmobiel huren kan voor een dag of voor een langere periode. Bent u tijdelijk minder mobiel en de aanschaf van een scootmobiel niet interessant dan kan een scootmobiel huren een oplossing voor u zijn.


Type scootmobielen

Scootmobielen zijn er in meerdere types. Scootmobielen met 3 wielen en scootmobielen met 4 wielen. Maar ook opvouwbare scootmobielen. Daarnaast zijn er ook de scootmobielen met 5 wielen, dus een 3 wiel scootmobiel met 2 extra ondersteunende wielen aan de voorzijde. Van een eenvoudige scootmobiel tot een luxe scootmobiel met een hoge snelheid. 


41_veilig_scootmobiel_rijden

Het gebruik van een scootmobiel

Scootmobielen geven u mobiliteit. Net als met de fiets bent u met de scootmobiel deelnemer aan het verkeer en wordt u geacht de verkeersregels te kennen en daarna te handelen. Het is daarom belangrijk te weten wat uw scootmobiel wel en niet kan en natuurlijk wat mag en niet toegestaan is.

Merken scootmobielen

Scootmobielen zijn leverbaar in vele merken. Merken die zich richten op topkwaliteit (denk aan de vering) en scootmobielmerken die zich richten op midden en/of lage segment. Een scootmobiel van een hoge kwaliteit biedt over het algemeen een langere levensduur en meer gebruiksplezier. Ook zijn de mogelijkheden ruimer. Voor de scootmobielen in het hogere segment zijn ook vele accessoires leverbaar. Daarnaast zijn deze scootmobielen vaak aan smaak en stijl aan te passen.