Type scootmobiel

Een scootmobiel kopen welke scootmobielen zijn er

Er is een grote diversiteit aan scootmobielen te koop. Bent u minder mobiel en overweegt u een scootmobiel aan te schaffen om uw mobiel te blijven dan vindt u een enorm aanbod van scootmobielen. Waar moet u op letten bij de aankoop van een scootmobiel, wat zijn de eigenschappen van verschillende scootmobielen. Gaat u voor een nieuwe scootmobiel of een tweedehands scootmobiel. Met de juiste keuze van scootmobiel krijgt u een stukje vrijheid weer terug.

Scootmobielen zijn er voor binnengebruik en buitengebruik. Ook opvouwbare scootmobiel om mee te nemen op reis. Voor binnen gebruik is een compacte scootmobiel handig om in kleine ruimten te kunnen manouvreren en voor de veel rijder is een scootmobiel met een hoge topsnelheid prettig. Een grotere scootmobiel is vaak voorzien van betere vering en zwaardere accu's voor een grotere actieradius.

De keus tussen een driewiel scootmobiel of vierwiel scootmobiel is belangrijk. Een driewiel scootmobiel heeft over het algemeen een kortere draaicirkel en een vierwiel scootmobiel voelt voor de meeste personen stabieler aan. En zo zijn er nog een aantal voor en tegen argumenten. Ga eerst proefrijden met een scootmobiel om te voelen wat voor u belangrijk is. Naast de driewiel scootmobiel en vierwiel scootmobiel zijn er ook scootmobielen met vijf wielen.

Let bij de aanschaf van een scootmobiel ook op de afmetingen van de scootmobiel. Kunt u de scootmobiel in de schuur of uw woning plaatsen. Is de bergruimte toegankelijk en zijn er geen scherpe bochten of hoge drempels. Kleinere drempels zijn op te lossen door een drempelhulp te plaatsen.

Wilt u met de scootmobiel naast iemand op de fiets kunnen rijden en mee kunnen komen. Wilt u met twee personen op de scootmobiel kunnen rijden. Voor informatie kunt u contact opnemen met Nice2move.

Bij scootmobielen zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Let bij de aanschaf van een scootmobiel op of de door u gewenste accessoires leverbaar zijn op de scootmobiel van uw keuze. Denk aan een stokhouder, rollatorhouder, voetgas, hand draaigas, overkapping, links of rechts te bedienen en andere accessoires.

Opvouwbare scootmobielen

Een opvouwbare scootmobiel is leverbaar met drie wielen, vier wielen en vijf wielen. De opvouwbare scootmobiel wordt zo genoemd maar er zijn opvouwbare scootmobiel en demontabele scootmobielen, hier wordt over het algemeen dezelfde term voor gebruikt. Door een scootmobiel in delen te demonteren zijn deze delen los van elkaar vaak goed te tillen. Een opvouwbare of deelbare scootmobiel is handig om mee te nemen op reis, een opvouwbare scootmobiel kan ook meegenomen worden in bijvoorbeeld de trein. Er zijn ook opvouwbare scootmobielen met vering en luchtbanden. Deze scootmobielen hebben meestal een snelheid van 6 km/uur tot 8 km/uur maar er zijn ook snellere.

Compacte scootmobielen drie wielen of vier wielen

Wilt u de scootmobiel binnen kunnen gebruiken dan kunt u kijken of een compacte scootmobiel aan uw eisen voldoet. Deze compacte scootmobielen zijn niet zo lang en breed en daamee goed te sturen. U rijdt makkelijk door de deuropening en daar gangen. De snelheid van deze scootmobielen varieert van 6 kilometer per uur tot 10 kilometer per uur. Deze scootmobielen zijn voorzien van vering en verlichting want zij zijn ook geschikt voor buiten gebruik. Even naar de supermarkt is geen probleem. Voor de langere afstanden zijn deze compact scootmobielen niet gemaakt. De actieradius is hiervoor te klein en de snelheid te laag. 

Vaste scootmobielen drie wielen of vier wielen vanaf 12 km per uur

Vanaf het middensegment scootmobielen tot zeer luxe scootmobielen is een zeer groot aanbod verkrijgbaar.

Heavy Duty scootmobielen om zwaar te kunnen belasten

Een scootmobiel die tegen een stootje kan en zwaar belast mag worden?

Scootmobielen voor twee personen

Wilt u er samen op uit met de scootmobiel dan is de oplossing geen probleem.

Overdekte scootmobielen

Op de scootmobiel zitten uit de regen en uit de wind.

Vaste scootmobielen vanaf 12 km/uur met hoog verings niveau

Kunt u wegens bijvoorbeeld zware rugproblemen geen slecht wegdek verdragen. Met een scootmobiel met optimale vering zweeft u veel meer over de weg.

Scoozy de nieuwe generatie scootmobiel

Scoozy, het alternatief voor de scootmobiel, is slim, veilig en comfortabel om mee te rijden. De huidige scootmobielen voelen soms onveilig en werken stigmatiserend. Scoozy is uniek, dankzij het moderne design, geavanceerde ophanging, 4WD en de vele andere innovatieve opties.

Vier wiel aandrijving (4WD) zorgt dat Scoozy vrijwel overal komt. In de stad, op de golfbaan of in het bos.