Buitenband 3.00-4 (260X85) ZWART

Scootmobiel buitenband 3.00-4 (260x85) met blokprofiel

Uitvoering: IS300/R-103 LIJN 4PR 3,5BAR

De scootmobiel buitenband 3.00x4 zwart, merk Impac is van goede kwaliteit. Impac wordt door een fabrikanten gebruikt als standaard buitenband voor op de scootmobiel of elektrische rolstoel.

Scootmobiel buitenband geschikt voor scootmobielen
Scootmobiel buitenband geschikt voor rolstoelen

Snel geleverd
SKU
10300045
€ 23,95

Specificatie's Scootmobiel buitenband 3.00x4 (260x85)
Uitvoering: IS300/R-103 LIJN 4PR 3,5BAR

De scootmobiel buitenband 3.00x4 zwart, merk Impac is van goede kwaliteit. Impac wordt door een fabrikanten gebruikt als standaard buitenband voor op de scootmobiel of elektrische rolstoel.

Scootmobiel buitenband geschikt voor scootmobielen
Scootmobiel buitenband geschikt voor rolstoelen

Passend voor onder andere de volgende scootmobielen, controleer zelf of informeer bij ons:
Shoprider TE-778NR scootmobiel (achterzijde)
Shoprider TE-888NR scootmobiel
Shoprider TE-888SLB scootmobiel
Shoprider TE778S scootmobiel (voorzijde)
Shoprider GK-10 scootmobiel
Drive BL450 Spirit (voorzijde)
Pride Elegance (voorzijde)
Pride Lunetta scootmobiel (voorzijde)
Van Os Medical Caremart Free & Me scootmobiel
Excel Entice
Panther 4S (voorzijde)
Freerider Knightsbride scootmobiel (voorzijde)
Freerider Mayfair scootmobiel (voorzijde)
Invacare Leo 4 scootmobiel
Invacare Leo 3 scootmobiel
Invacare Auriga
Vermeiren Ceres 3 (voorzijde)
Handicare Fortress 3 (voorzijde)
Sterling Swift 3 en 4-wiel (voorzijde)

Technische gegevens
Breedte: 90 mm
Hoogte: 320 mm
Materiaal: Rubber
Kleur: zwart

Let u bij het kiezen van de juiste band op de volgende zaken:

Luchtband, massieve band of anti-lekband
Een luchtband vaak voor een eerste stap naar meer comfort. Het nadeel is uiteraard dat deze lek kan gaan. Wilt u deze kans verminderen? Kies dan voor een anti-lekband. Een anti-lekband is een luchtband met een extra dikke huid (Puncture Protection) voor behoud van comfort, maar met extra bescherming tegen lek gaan. Wilt u helemaal voorkomen dat u lekker banden krijgt? Kies dan voor een massieve band. Een nadeel is echter wel dat de massieve band zwaarder is.

Toegestane maximale druk buitenband
De buitenband mag slechts een beperkte maximale druk hebben, anders loopt u het risico op een klapband. De toegestane maximale druk kunt u vinden in de handleiding van uw scootmobiel of rolstoel en u kunt dit vinden op de buitenband van uw product. De druk wordt genoteerd in PSI, BAR of kPa (kilopascal). 50 PSI staat gelijk aan 3,5 BAR of 345 kPa.

Ventiel van de binnenband
U kiest bij het type ventiel voor een fietsventiel, autoventiel of een ander ventiel. Daarnaast dient u rekening te houden met de hoek van het ventiel. Bij een klein wiel laat de velg namelijk vaak te weinig ruimte over voor een recht ventiel, dan dient gekozen te worden voor een ventiel met een hoek van bijvoorbeeld 45 graden. Daarnaast kan het zijn dat de vork waarin het wiel gemonteerd wordt, te weinig ruimte biedt in de breedte om een 90 graden ventiel te gebruiken. U dient ook dan rekening te houden met de hoek en bijvoorbeeld te kiezen voor een ventiel met een hoek van 45 graden.

Profiel van de buitenband
Iedere buitenband is voorzien van een profiel. Er zijm banden zijn voorzien van een blokprofiel, een lijnprofiel of een extra grof profiel voor meer grip of voor offroad gebruik. Gebruikt u een band voor de voorzijde van bijvoorbeeld uw scootmobiel, dan kan het prettig zijn te kiezen voor een lijnprofiel om het stuurgedrag te vergemakkelijken.

Montage
Montage van een rolstoelband
Om de banden van een rolstoel te vervangen, is het meestal noodzakelijk het wiel te demonteren. Ook is het makkelijk bij montage van een rolstoelband een bandenlichter te gebruiken. Tevens adviseren we bij het vervangen van de buitenband direct de binnenband te controleren. Bij oude banden is het advies de binnenband gelijk te vervangen.

Montage van een scootmobielband
Bij het monteren van een scootmobielband dient het wiel gedemonteerd te worden. Bij veel scootmobielen zijn de velgen deelbaar, wat inhoud dat de velg een binnenste helft heeft en een buitenste helft heeft. Bij vervangen van zowel binnen- als buitenband, dient de velg gedemonteerd te worden. Tevens adviseren we bij het vervangen van de buitenband direct de binnenband te controleren. Bij oude banden adviseren we de binnenband gelijk te vervangen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buitenband 3.00-4 (260X85) ZWART
Uw waardering