Etac Turner Transferhulp

€ 499,00
Snel geleverd
SKU
e16090106

Etac Turner Opstahulpmiddel is een praktisch hulpmiddel dat de gebruiker ondersteunt en activeert bij het overgaan van de ene naar de andere zittende positie. De transferhulp biedt zekerheid voor de persoon die wordt verplaatst zonder daarbij de hulpverlener zwaar te belasten. 

Gecontroleerde en veilige transfers
Turner van Etac vermindert het risico van vallen en het maakt het de verzorger mogelijk te werken in een ergonomisch juiste positie. Hiertoe hoeft alleen de hoogte van de handgreep en de kniesteun ingesteld te worden. Turner is makkelijk mee te nemen en neemt weinig ruimte in wanneer deze niet gebruikt wordt. 

Etac Turner Opstahulpmiddel is een praktisch hulpmiddel dat de gebruiker ondersteunt en activeert bij het overgaan van de ene naar de andere zittende positie. De transferhulp biedt zekerheid voor de persoon die wordt verplaatst zonder daarbij de hulpverlener zwaar te belasten. 

Gecontroleerde en veilige transfers
Turner van Etac vermindert het risico van vallen en het maakt het de verzorger mogelijk te werken in een ergonomisch juiste positie. Hiertoe hoeft alleen de hoogte van de handgreep en de kniesteun ingesteld te worden. Turner is makkelijk mee te nemen en neemt weinig ruimte in wanneer deze niet gebruikt wordt. Daarnaast is de Turner op elke ondergrond eenvoudig te vervoeren door de transportwielen. Turner mag alleen worden gebruikt voor personen die sterk genoeg zijn om met enige hulp zelfstandig kunnen staan. 

Veilig voor de gebruiker en licht en gemakkelijk voor de verzorger
Veel patiënten voelen zich onzeker tijdens transfers van bijvoorbeeld het bed naar de rolstoel. Verzorgers daarentegen staan vaak bloot aan hoge belastingen bij het assisteren bij deze transfers. Met Etac Turner transferhulp voelen zowel gebruiker als verzorger zich zeker en op hun gemak. 

Verstelbare kniesteun
Een breed en zacht, licht gebogen kniekussen geeft steun en biedt comfort. Traploos in hoogte instelbaar met schaalverdeling. 

Anti-slip bescherming
Voor een correcte, veilige positionering van de voeten bij het opstaan. 

Transportwielen
De wielen worden alléén gebruikt bij transport van de Turner. 

Hoe te gebruiken?
1. De verzorger pakt de handgreep met beide handen en zet één voet op de draaischijf. 
2. De gebruiker pakt de handgreep aan de onderzijde en trekt zich hieraan omhoog. De verzorger gebruikt hierbij zijn eigen gewicht om de gebruiker hierbij in balans te houden. 
3 De Turner wordt met de gebruiker gedraaid zodat deze in de juiste positie voor de stoel belandt. Met één voet op de draaischijf functioneert de verzorger vervolgens als contragewicht zodat de gebruiker veilig en gecontroleerd kan gaan zitten. 

Specificaties:
Max gebruikersgewicht: 150 kg
Eigen gewicht 12,8 kg
Hoogte U-handgreep : 82-123 cm
Hoogte Ovale handgreep: 78-125 cm
Diameter draaiplaat: 41 cm
Hoogte voetplaat: 13 mm 
Beensteun breedte: 41 cm
Beensteun hoogte: 15 cm 
Materiaal: gepoedercoat staal
In overeenstemming met: MDD 93/42/EEC, EN 12182

Reinigen
Reinig het product met een oplosmiddelvrij schoonmaakmiddel (zuurgraad pH 6-9), of 15 cm met een 70% oplossing met desinfectant. Kan ontsmet worden op max. 85°C.

4y5a5510_566981

Compact

Eenvoudig te vervoeren, eenvoudig vast te pakken. Licht en goed in balans.

4y5a6246_566983

Onderbeensteunen

Zacht en comfortabel, bieden zijdelingse ondersteuning. Eenvoudig instelbaar tot de gewenste hoogte.

4y5a6326_566984

Handgreep in contrasterende kleur

De opvallende kleur laat de handgreep duidelijk opvallen. Biedt diverse manieren om goed vast te pakken.

4y5a6305_566985

Functionele draaischijf

Gegoten aluminium draaischijf met geïntegreerde anti-slip functie. Zeer eenvoudig te draaien. De transportwielen worden alléén gebruikt bij transport van de Turner PRO.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Etac Turner Transferhulp
Uw waardering