Soorten elektrische rolstoelen

Kies de elektrische rolstoel die bij u past

Bent u op zoek naar een elektrische rolstoel die bij u en uw activiteiten past kijk informeer uzelf over de mogelijkheden. Er zijn veel verschillende elektrische rolstoelen met ieder zijn eigen eigenschappen. Wil u binnen rijden met de elektrische rolstoel of bent u van plan de elektrische rolstoel ook buiten te gebruiken en misschien zelfs off-road door het bos te gaan "crossen". Voor iedere wens is eigenlijk wel een oplossing. Zo zijn er demontabele elektrische rolstoelen die in een paar tellen in en uit de kofferbak van de auto kunnen, handig, altijd uw vervoer bij de hand en lekker zelfstandig uw gang kunnen gaan. 

Bij aandachtpunten bij de aankoop van een elektrische rolstoel kunt u denken aan: Actieradius, volstaat het zitcomfort, voldoet de bediening, welke opties zijn mogelijk, waar ga ik de elektrische rolstoel gebruiken en zo zijn er meerdere vragen mogelijk.

Demontabele elektrische rolstoel

Een demontabele elektrische rolstoel of een opvouwbare elektrische rolstoel om mee te nemen als u op pad gaat. Deze demontabele elektrische rolstoelen neemt u uitéén in goed te tillen delen om deze te kunnen transporteren. Zo kunt u op de plaats van bestemming gaan en staan waar u wilt.

Demontabele of vouwbare elektrische rolstoelen zijn meer beperkt qua actieradius ten opzichte van vaste elektrische rolstoelen maar vaak is een extra accupakket een optie.

Naast dat de demontabele elektrische rolstoelen zo lichtgewicht mogelijk zijn zijn deze compact en wendbaar. U kunt er uitstekend binnen en buiten mee rijden.

Elektrische binnen rolstoel

Voor het gebruik van de elektrische rolstoel in huis zijn speciale elektrische binnen rolstoelen ontwikkeld. Deze elektische binnen rolstoelen zijn vaak niet voorzien van vering. De massieve banden fuctioneren binnen uitstekend maar zou u hiermee buiten rijden dan is er totaal geen comfort. 

Een elektrsche binnen rolstoel moet wendbaar zijn om in ieder hoekje van het pand toegang te hebben. Wilt u door een gang tot naar het toilet dan lukt dit vaak met de compacte binnenrolstoel wel.

Met een optie als bijvoorbeeld een hoog / laag verstelbare kolom kunt u ook in de hogere kastjes komen en bij het aanrecht de stoel op een gewenste hoogte instellen.

Smart300

Elektrische rolstoelen voor buiten

Voor de meeste elektrische rolstoelen voor buiten geld dat deze vaak worden gecombineerd met binnengebruik. Het ene type rolstoel is hier beter geschikt voor dan de andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type aandrijving. Zo zijn er elektische rolstoelen met achterwielaandrijving, voorwiel aandrijving en elektrische rolstoelen met midden wiel aandrijving, een midwheeler.

Een elektrische buitenrolstoel is voorzien van vering en luchtbanden om comfortabel te kunnen rijden. Het type aandrijving en de grote van de wielen bepalen ook comfort en het obstakel wat met de rolstoel te nemen is.

Elektische rolstoelen met achterwielaandrijving

De achterwiel aangedreven elektrische stoel ..../

Elektrische rolstoelen met voorwielaandrijving

De voorwiel aangedreven elektrische rolstoel .....

Midden wiel aangedreven elektrische rolstoelen

De elektrsiche rolstoel voorzien van midwiel aandrijving .......

Heavy Duty elektrische rolstoel

De XL electrische rolstoel met een hoger toelaatbare maximale belasting .....

Elektrische sportrolstoelen

Voor de rolstoel sporters bestaat er ook een scala aan modellen. Voor iedere sport een passende elektrische rolstoel of dit nu voor rugby, baskerbal, tennis of een andere sport is.

De elektrische sportrolstoelen moeten wendbaar en krachtig zijn omdat er vaak veel van deze rolstoelen worden gevraagd. Dus ook de kwaliteit van een sportrolstoel moet hoogstaan zijn.

Sport rolstoelen kunnen worden voorzien van vele accessoires passend bij de te beoefenen sport.