Vernevelen

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Omron C28P - CompAIR (NE-C105-E) Compressor medicijn vernevelaar
    • Volwassenen en kinderen
    • Hygiëne artikel
    • Inclusief 2 maskers
    € 119,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nebulisers / venevelaars

Wij bieden een breed scala aan vernevelaars, passend voor elke behoefte en voor elk budget. Bij elke ademhaling geven onze betrouwbare, draagbare en discrete vernevelaars efficiënt geneesmiddel af, met uitstekend resultaat.

Vernevelaars

Een vernevelaar is een elektrisch apparaat dat een medicijnoplossing omzet in nevel of mist. De gebruiker kan dit inademen via een neus/mondkapje. Zo komt het vernevelde medicijn eenvoudig en in de juiste hoeveelheid in de luchtwegen. Medicijnen die verneveld kunnen worden zijn: ontstekingsremmers, luchtwegverwijders, slijmoplossers en antibiotica.

Vernevelen van medicatie

Het vernevelen van inhalatiemedicatie is een veelgebruikte toepassing bij cliënten met ziektebeelden als COPD, astma, bronchiëctasieën, taaislijmziekte en longontstekingen. Door het inademen van de nevel komt de medicatie op de juiste locatie in de luchtwegen terecht. Voorbeelden van medicatie die via verneveling wordt geïnhaleerd zijn luchtwegverwijders en ontstekingsremmers. Ook antibiotica kan worden verneveld.

Verneveltherapie

Verneveltherapie is ontwikkeld voor mensen met luchtwegklachten die zelf niet goed kunnen inhaleren met een inhalator. Denk hierbij aan jonge kinderen, mensen met ernstige astma, mensen met ernstige taaislijmziekte (cystic-fibrose) en steeds meer ouderen met COPD (chronische bronchitis of longemfyseem). Vernevelen is een manier om ervoor te zorgen dat het medicijn gemakkelijk in uw luchtwegen komt. Om het medicijn goed te kunnen inademen wordt er gebruik gemaakt van een vernevelaar.