Softwheels geveerde rolstoel wielen set - vanaf

Momenteel helaas niet leverbaar!

Rolstoel met vering

Tijdens het rijden met een handbewogen rolstoel vangt het lichaam van de gebruiker normaal gesproken de meeste schokken op wat kan resulteren in pijnklachten en blessures.

De Softwheels zijn rolstoelwielen die voorzien zijn van drie schokbrekers. Deze schokbrekers vangen en absorberen de schokken en trillingen op. De Softwheels hebben daardoor een superieur rijcomfort en zorgen ervoor dat de gebruiker zijn of haar rolstoel lichter en efficiënter voortbeweegt

Langere levertijd
SKU
7110-00-00XX
€ 2.249,00

Momenteel helaas niet leverbaar!

Het innovatieve vering ophangsysteem van SoftWheel transformeert de rolstoelervaring van een berijder.

SoftWheel kan de pijn verminderen en een meer comfortabele rit bieden, waardoor u de vrijheid heeft om te gaan waar u maar wilt.

Kan rug- en nekpijn helpen verminderen en de vermoeidheid van een berijder aan het eind van de dag verminderen.

Absorbeert schokken en trillingen op alle soorten terrein en biedt maximale demping voor de berijder.

Houdt de berijder stabiel terwijl hij over hobbels en obstakels gaat, en blijft stabiel en stijf op vlak terrein.

Softwheel is ontwikkeld omdat een gangbare handbewogen rolstoel geen vering heeft .....

en vooral op oneffen terrein is het dan aan uw lichaam om de schokken te verwerken. Oude binnensteden met klinkers en kinderkopjes, asfaltwegen met grint aan het oppervlak en paden en wegen in de natuur zijn verschrikkelijk als u rugklachten of pijnklachten hebt en in rolstoel zit. 

De Softwheels zijn rolstoelwielen die voorzien zijn van schokbrekers. De drie schokbrekers vangen en absorberen de schokken en trillingen op.  De Softwheels zijn leverbaar in de maten 24″ en 25″ en zijn standaard voorzien van een aluminium velg en grijphoepel. De wielen zijn eenvoudig te monteren op de meeste rolstoelen en door middel van een quick release as eenvoudig afneembaar. De juiste versie Softwheels worden gekozen op basis van het gebruikersgewicht zodat de schokdemping naadloos aansluit op de gebruiker en voor in optimaal rijcomfort.

De werking van Softwheels rolstoel vering

Ervaar het comfort van rolstoelvering.

De Softwheels voelen echt anders aan op oneffen wegen en paden

Wanneer de ondergrond egaal is merkt u eigenlijk geen verschil met je regulieren wielen. En dat is precies de bedoeling. Wanneer u gewoon zelf hoepelt heeft u zeker profijt van je Softwheels, maar u heeft nog wel de harde voorwieltjes waar de schokken en trillingen doorheen gaan. Dit kan worden aangepast met zachte semi massieve voorwielen of bijvoorbeeld een voorzet wiel.

Bij het duwen door de begeleider heeft deze ook profijt van de softwheels. Laat u zicht duwen in de rolstoel in plaats van zelf te hoepel, ook voor de duwer een groot van verschil. De schokken worden met reguliere wielen niet alleen door mijn lijf opgevangen, maar ook in de handen en polsen van de duwer. Dat is helemaal over met Softwheels.

Rijden met een rolstoel met geveerde wielen

Wat kan een rolstoel met vering voor u betekenen.

De wielen worden aangepast op het lichaamsgewicht

U kunt zich voorstellen dat een zwaarder persoon een grotere impact heeft op de schokbrekers dan een lichter persoon. De Softwheels worden geleverd in verschillende gewichtsklassen. Voor personen van 50 kilogram tot een maximale belasting tot 135 kilogram.

Softwheels zijn ook heel erg prettig in combinatie met de handbike

Omdat u harder gaat en meer verschillende soorten ondergronden berijd is normaal gesproken de impact op het lichaam groot. Vooral asfalt met kleine korreltjes grind en andere oneffen ondergronden  kunnen vervelend zijn. Pijnlijk en onaangenaamt. Met de Sofwheels heeft u daar geen of veel minder last meer van. Ook klinkerwegen zijn niet prettig als u hard gaat, het gevoel dat ik uit de stoel stuiterde en dit is met een instabiele onderrug niet prettig. Handbiken met Softwheels zal u aangenaam verrassen. De wielen vangen alle schokken op, in plaats van het lichaam. 

Vering in het rolstoelwiel

Het rolstoelwiel is voorzien van drie dempers om schokken te absorberen.

Stijve rolstoel velg blijft

De stijfheid van de rolstoelvelg blijft behouden ook als de dempers ingedrukt worden.

Automatische werking dempers

Komen de wielen oneffen terrein tegen dan passen zijn zich aan met de verende werking, geen hobbels, dan blijft het wiel in de standaard positie.

360 graden geveerde wielen

De schokdempers zijn centraal rond de as geplaatst. Ongeacht vanuit welke hoek of de impact de schokken worden opgevangen.

Direct herstel na impact

Ongeacht de impact herstellen de dempers zicht direct weer naar de uitgangspostitie.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Softwheels geveerde rolstoel wielen set - vanaf
Uw waardering