Omron C28P - CompAIR (NE-C105-E) Compressor medicijn vernevelaar

De OMRON CompAIR C28P vernevelaar

heeft een robuust ontwerp voor intensief gebruik en is geschikt voor de behandeling van aandoeningen van de onderste luchtwegen zoals astma, COPD, taaislijmziekte of emfyseem.

Het is een zeer efficiënte vernevelaar die een korte inhalatietijd combineert met efficiënte medicijntoediening, dankzij de krachtige compressor en Virtual Valve Technology (V.V.T.).

De efficiëntie van V.V.T. past zich aan uw ademhaling aan en komt dus overeen met uw ademhalingspatroon. Deze technologie vermindert medicijnverspilling terwijl u uitademt en maximaliseert medicijn beschikbaarheid tijdens het inademen. Bovendien is deze vernevelset vervaardigd van eenvoudig te reinigen polypropyleen zonder de silicone kleppen die gewoonlijk worden gebruikt in conventionele vernevelaars.

Retourneren 
Dit artikel valt onder de categorie hygiëne-artikelen en kan derhalve niet geretourneerd / geruild worden nadat de verpakking is geopend en/of het artikel gebruikt werd.

Snel geleverd
SKU
OMR‐C28P
€ 119,00

Compressor vernevelaar Omron C28P

In samenwerking met ademhalingstherapeuten voor de behandeling van astma, chronische bronchitis, allergiën en andere aandoeningen aan de luchtwegen, is deze Compressor Vernevelaar ontwikkeld. De compressor perst lucht in de vernevelaarset. Als de lucht de vernevelaarsset binnenkomt, wordt het medicijn omgezet in een soort gasvorm, genaamd aerosol. De gasvorm maakt het inhaleren van het medicijn erg gemakkelijk.

Medisch apparaat
Dit is een medisch apparaat. Daarom mag deze compressor vernevelaar alleen gebruikt worden volgens de aanwijzingen van uw arts of ademhalingstherapeut.

Wat biedt de vernevelaar

Voordelen van een vernevelaar

Bij vernevelen wordt gebruikgemaakt van een vernevelaar die vloeistof in heel kleine druppeltjes verdeelt, hierdoor kan een vloeibaar medicijn, als nevel in worden geademd. Bij verneveling komt het medicijn goed in de luchtwegen terecht en is het niet afhankelijk van de medewerking of kracht van de patiënt, het kan dus ook gebruikt worden bij hevige benauwdheid. De dosering van het medicijn is vaak vele malen hoger dan bij een dosis-aërosol of poederinhalator. Verneveling wordt gebruikt in ziekenhuizen en als het nodig is ook thuis (bijvoorbeeld bij ernstig astma of bij kinderen die niet krachtig kunnen inademen). Verneveling kan bij alle leeftijden.

Eenvoudige inhalatie

Het inhaleren met de vernevelaar gaat eenvoudig. U kunt zelf kiezen hoe u het medicijn inhaleert. Zo kunt u namelijk kiezen tussen een mondstuk, een neusstuk en een PVC-masker. Bij alle drie de opties, kunt u normaal blijven ademen. U hoeft dus niet krachtig te ademen of inhaleren, wat erg lastig kan zijn met een ademhalingsaandoening.

Voorbereiden voor gebruik van de C28P

Bij aanschaf krijgt u een uitgebreide handleiding met een duidelijke uitleg over het klaarmaken van de vernevelaar. De vernevelaar beschikt over een medicijnreservoir. Als u deze geopend heeft, kunt u hier de juiste hoeveelheid voorgeschreven medicijn inbrengen. Daarna klikt u het medicijnreservoir vast aan de compressor. Stekker in het stopcontact en u kunt uw medicatie inhaleren.

Schoonmaken en reinigen Omron C28P

Om hygiënisch gebruik te kunnen maken van het apparaat en de werking optimaal te houden, is het van groot belang dat alle onderdelen goed schoongemaakt worden. Alle onderdelen kunnen eenvoudig in- en uit elkaar, zodat u het apparaat goed schoon kunt maken.

Vernevelaar Omron C28P voor kinderen

Kinderen kunnen ook gebruik maken van dit apparaat. Het beschikt namelijk over een speciaal PVC-mondkapje, speciaal ontworpen voor kinderen.

Bij de vernevelaar wordt standaard een aantal accessoires meegeleverd:

Mondstuk
Draagtas
Uitgebreide gebruiksaanwijzing
Neusstuk
Masker voor volwassenen (PVC)
Masker voor volwassenen (SEBS)
Luchtfilters Aantal: 5
Masker voor kinderen Inclusief adapter en elastieken band
Luchtslang (PVC) Afmeting: 200 cm
Luchtslang (siliconen) Afmeting: 100 cm
Levensduur onderdelen Omron C28P
De gebruiksduur kan verschillen, afhankelijk van de gebruiksomgeving. Sommige onderdelen moeten soms vervangen worden, zoals de luchtfilter en inhalatiemaskers.

Retourneren 
Dit artikel valt onder de categorie hygiëne-artikelen en kan derhalve niet geretourneerd / geruild worden nadat de verpakking is geopend en/of het artikel gebruikt werd.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Omron C28P - CompAIR (NE-C105-E) Compressor medicijn vernevelaar
Uw waardering