Hulpmiddelen voor de badkamer, hulpmiddelen voor toilet en douche

Hulpmiddelen voor badkamer, douche en toilet.
Gemak, comfort, veiligheid en hygiene in uw badkamer, douche of het toilet, hulpmiddelen en comfort producten zijn er in alle soorten en maten. Met een hulpmiddel kunt u de veiligheid weer vergroten en ongelukken voorkomen. Hulpmiddelen en aanpassinging om de zelfstandigheid te behouden. Het tijdig aanbrengen van hulpmiddelen is verstandig om erger te voorkomen. Een kleine woningaanpassing kan problemen voorkomen.

Douche hulpmiddelen.
Voor in de douche is een douchestoel of douchekruk veilige en comfortabel hulpmiddel, deze zijn vaak in hoogte verstelbaar en leverbaar met rug en/of armsteunen. Een goede douchestoel of douchekruk is voorzien van anti-slip doppen. Ook is een opklapbare douchestoel muurbevestiging een optie, Kijk of informeer wat het beste bij uw situatie past. Een wandbeugel is een kleine woningaanpassing die veel veiligheid en gemak biedt, deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten vanaf een douchestoel voor kinderen tot XXL douchestoelen. Voor op reis is een wandbeugel met zuignappen een uitkomst. Een gladde ondergrond is gevaarlijk, u kunt hierop uitglijden. Er zijn diverse soorten anti-slip matten verkrijgbaar.
Douchestoelen zijn er in vele maten en uitvoeringen. Van een eenvoudige douchestoel op pootjes, verrijdbare douchestoelen, douchestoelen met kantelverstelling, douchestoel elektrisch verstelbare kantelverstelling en hoofdsteun. Ook bij douchestoelen, douchebrancards, aankleedtafels, etc. is veel mogelijk met maatwerk.

Hulpmiddelen voor het bad.
Voor in en om het bad zijn ook vele badhulpmiddelen leverbaar. Een badlift elektrisch verstelbaar met een draaibare tranferplank een nog eenvoudiger in en uit het bad te gaan. Een badplank om boven het bad te zitten. Diverse badstoelen eventueel draaibaar. Net als overal in het huis een wandbeugel of wandgreep veiligheid biedt is een wandbeugel in en bij het bad een noodzaak voor de veiligheid. Zelfs lichtgevende wandbeugels (fluoriserend) zijn leverbaar ook in het schemer en donker ziet u uw houvast.
Voor kinderen zijn er diverse badstoelen en zitjes in diverse maten en uitvoeringen.

Toilet hulpmiddelen.
De meest geplaatste aanpassing op het toilet is de toiletverhoger, heeft u geen verhoogd toilet dan is eenvoudig een toiletverhoger te plaatsen met een hoogte die u het best past. Wandbeugels op het toilet maken het gaan zitten en weer opstaan veel makkelijker en vergroten de veiligheid enorm. Veel mensen kunnen zicht s nachts minder orienteren, een verlicht spoor is dan handig, dit is te creeren met lichtgevende wandbeugels die tegelijk houvast bieden.
Toiletbeugels voor naast het toilet zijn leverbaar in vrijwel iedere lengte, een vaste toiletbeugel of een opklapbare toiletbeugel en/of in hoogte verstelbaar met een vloerstatief. Vaak zijn deze beugels voorzien van een coating voor een lange levensduur maar ook in RVS en kunstof zijn deze hulpmiddelen leverbaar.
Diverse toilet accessoires zijn verkrijgbaar, denk hierbij aan een ondersteek kunststof, ondersteek rvs, urinaal, bedpan, easywipe, etc.
Vaak zien we ook de combinatie douchestoel/toiletstoel ofwel de douche- en toiletstoel.

Toiletstoelen.
Naast het toilet zijn er de toiletstoelen. Een handig hulp bij u in de buurt. Toiletstoelen zijn er in diverse uitvoeringen. Diverse mogelijkheden van een eenvoudige toiletstoel tot een kantebare toiletstoel.